Skoči do osrednje vsebine

V Sektorju za razvoj skupnih gradnikov skrbimo za razvoj in delovanje horizontalnih informacijskih gradnikov, ki so namenjeni ponovni uporabi pri izgradnji elektronskih storitev. Z upravljanjem teh gradnikov nudimo podporo elektronskemu poslovanju v državni upravi.

Razvijamo gradnike, ki so namenjeni izvajanju elektronskih podatkovnih poizvedb (Pladenj, IO-modul, Asinhroni modul) in jih je mogoče uporabiti v različnih elektronskih storitvah, ter upravljamo spletno odložišče velikih datotek (SOVD).

Upravljamo tudi nekatere horizontalne informacijske sisteme, kot so sistem za upravljanje in hrambo dokumentarnega gradiva (SPIS, Krpan, CEH), spletne aplikacije za materialno in finančno poslovanje upravnih enot, centralni sistem za izvajanje avtentikacije in avtorizacije uporabnikov za delo v različnih aplikacijah (Varnostna shema), nacionalni portal odprtih podatkov Slovenije OPSI, državni portal prostorskih podatkov in aplikacij GeoHub-SI ter informacijski sistem Jedro elektronskih postopkov JEP.

Projekti