Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Novice

  • Javni poziv za brezplačno izposojo prenosnih računalnikov je odprt do 22. junija 2024

    V mesecu aprilu 2024 je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad objavil javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024, z možnostjo oddaje vlog od 22. aprila 2024 dalje. Na javni poziv se upravičenci še vedno lahko prijavijo.

  • Slovenija Bosni in Hercegovini pomaga pri digitalni preobrazbi

    Državna sekretarka dr. Aida Kamišalić Latifić se je udeležila tridnevnega Sarajevskega poslovnega foruma. Gre za mednarodno investicijsko–poslovno konferenco, ki jo od leta 2010 organizirajo v glavnem mestu Bosne in Hercegovine.

  • Ustavimo dezinformacije: PreBERI, preMISLI, PREVERI

    Ste že slišali za invazijo stenic v eni izmed evropskih držav? In videli fotografijo papeža Frančiška v beli puhovki? Četudi novica zveni verodostojno in je fotografija na zaslonu pred vami videti popolnoma resnična, omenjena primera sodita med bolj znane primere razkritih dezinformacij.

Dogodki

Kdaj do
Kje Grad Jable

Druga nacionalna konferenca o umetni inteligenci

2. nacionalna konferenca o umetni inteligenci z naslovom "Umetna inteligenca - smeri razvoja in mednarodne sinergije" je osredotočena predvsem na novo EU zakonodajo s področja umetne inteligence, izvajanje nacionalne strategije za umetno inteligenco ter na področja kibernetske varnosti in zaščite. Uvodni nagovor bo imela predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Izpostavljene teme in projekti