Skoči do osrednje vsebine

Madžarska

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Več informacij lahko najdete na spletni strani veleposlaništva Republike Slovenije na Madžarskem.

Vstop na Madžarsko

Slovenski državljani za vstop na Madžarsko vizuma ne potrebujejo.

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico in tam, na podlagi tega dokumenta, bivajo do treh mesecev.

Obvestilo o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju proti covidu-19 med Slovenijo in Madžarsko

Od 1. maja 2021 velja dogovor med Slovenijo in Madžarsko o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju proti covidu-19, ki so izdana v Sloveniji oziroma na Madžarskem. To pomeni, da se potrdilom o cepljenju, izdanih v eni državi, prizna enake pravne učinke, kot bi bila izdana v drugi državi, skladno z notranjepravno ureditvijo posamezne države.

Slovenija je že doslej omogočala vstop v državo iz držav na rdečem seznamu, kamor se uvršča tudi Madžarska, brez napotitve v obvezno karanteno ali dokazila o negativnem rezultatu testa na osnovi predložitve dokazila o cepljenju. S sedanjim dogovorom bo enako ravnala tudi Madžarska, kamor doslej vstop iz Slovenije, razen za določene izjeme, ni bil mogoč.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se za konzularno pomoč lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije. Kaj lahko in česa ne morejo za vas storiti različne vrste slovenskih predstavništev, si preberite v rubriki Pomoč slovenskih predstavništev v tujini.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.