Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Kuvajta

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vizumska obveznost

Državljani Kuvajta potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. 

Za vizum se lahko zaprosi na Veleposlaništvu Republike Avstrije v Kuvajtu ali v kuvajtskem VFS Global centru v Kuvajtu.

Vizumsko poslovanje poteka preko vizumskega centra zunanjega ponudnika VFS. Vizumske vloge za pridobitev schengenskega vizuma za vstop v Slovenijo sprejema slovenski vizumski center na naslovu 4B, Albanwan Building, Alqibla Area, Ali Alsalem Street, Kuvajt, in sicer vsak delovni dan med 9.00 in 16.00.

Podrobnejše informacije o vizumskem poslovanju so objavljene na spletni strani veleposlaništva, http://kairo.veleposlanistvo.si/ in novi spletni strani http://www.vfsglobal.com/Slovenia/kuwait/, prav tako lahko vse potrebne informacije pridobite na telefonski številki 22281045 in elektronskem naslovu info.slkw@vfshelpline.com.