Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vstop v Kuvajt

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Kuvajt.

Slovenski državljani lahko vizum pridobijo ob vstopu v Kuvajt na kateremkoli mednarodnem mejnem prehodu. Kuvajt je Slovenijo uvrstil v skupino držav, katerih državljani lahko zaprosijo za e-vizum. Spletna vloga in ostale informacije v zvezi z ureditvijo vizuma so dosegljive na spletni strani Kuwait e-Visa.

Slovenski državljani, ki v Kuvajt potujejo z namenom študija, zaradi komercialnih ali gospodarskih aktivnosti, zaradi dela v državnem ali javnem sektorju ali z namenom združevanja družine lahko za vizum zaprosijo le na predstavništvu Kuvajta na Dunaju.

Pred potovanjem se glede morebitnih drugih vstopnih pogojev pozanimajte pri vseh tranzitnih in clijni državi.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.