Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Filipinov

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vizumska obveznost

Državljani Filipinov potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

Imetniki diplomatskih in službenih potnih listov ne potrebujejo vizuma za kratkoročno prebivanje za vstop v Slovenijo*.

Za vse podrobnosti postopka pridobitve vizuma za kratkoročno prebivanje se obrnite na pristojno slovensko predstavništvo oziroma na predstavništvo države članice EU, ki zastopa Slovenijo v tej državi (v angleščini)**.

Za vse podrobnosti postopka pridobitve vizuma za dolgoročno prebivanje se obrnite na pristojno predstavništvo Slovenije.

 

* V dokumentu Evropske komisije so na voljo podrobne informacije o izjemah za imetnike nekaterih vrst potnih listov (v angleščini).

** Tabela prikazuje prisotnost diplomatskih predstavništev in konzulatov, ki so v tretjih državah pristojna za vizumsko poslovanje. Za Slovenijo se preverja kolono z oznako "SI". Če je v tej koloni pri posamezni tretji državi navedena oznaka X pomeni, da je tam prisotno slovensko predstavništvo, ki je pristojno za obravnavo vizumskih vlog.

Če je v tej koloni namesto X navedena oznaka druge schengenske države, potem Slovenija v tej državi nima lastnega predstavništva in je vlogo za vizum za kratkoročno bivanje treba vložiti pri predstavništvu navedene države. Podrobnejše informacije o načinu in pogojih pridobitve vizuma poiščite na spletni strani navedenega predstavništva.

Če v koloni z oznako SI ni nobene oznake, potem v tretji državi ni ne slovenskega predstavništva niti ni urejenega zastopanja zato je vlogo za vizum za kratkoročno bivanje treba vložiti na najbližjem slovenskem predstavništvu izven schengenskega območja.