Skoči do osrednje vsebine

Enotna poslovna točka (EPT)

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Moje podjetje – moja pot in kaj mi pri tem nudi država?

Razmišljate o samostojni podjetniški poti? Vas zanima, kako lahko ustanovite svoje podjetje in kakšne pogoje morate izpolnjevati za opravljanje vaše dejavnosti in poklica?

Zagotovo ste že slišali za portal e-VEM oz. po novem portal SPOT, ki ga že od leta 2005, skupaj s številnimi sodelujočimi organi in institucijami, vodi in upravlja Ministrstvo za javno upravo.

Ključna usmeritev portala je zagotavljanje kakovostnih informacij in elektronskih storitev države za poslovne subjekte. Med drugim je bil portal tudi večkrat prepoznan kot primer dobre prakse in deležen več mednarodnih nagrad.

Cilj, da država spodbuja podjetništvo in se približa uporabniku – poslovnemu subjektu, gradi spodbudno in enostavno poslovno okolje, vzpostavlja nove in sodobne elektronske storitve ter informacije,  je bil prepoznan tudi s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), v okviru katerega se sofinancira tudi slovenski projekt Enotna poslovna točka (EPT).  

V okviru projekta Enotna poslovna točka  se razvijajo nove elektronske storitve in gradniki ter pripravljajo vsebine in informacije za potencialne podjetnike, podjetja in druge poslovne subjekte, ki se odražajo preko portala SPOT in tudi širše.

V okviru projektnih aktivnosti je portal e-VEM v letu 2018 prešel pod novo znamko SPOT, Slovenska poslovna točka, prav tako pa so bile že vzpostavljene nekatere nove elektronske storitve, med katerimi izpostavljamo:

  • pridobitev potrdila A1 za delavce napotene v tujino,
  • e-vloge za pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo tujcev (e-BDP),
  • prenova in vzpostavitev novih e-vlog povezanih z obrtnim dovoljenjem, itd.

Ključni cilji projekta EPT so:

  • vsebinska in tehnična prenova portala SPOT,
  • prenova sistema Jedro elektronskih postopkov (JEP),
  • vzpostavitev centralnega sistema za e-pooblaščanje (SI-CeP)

 

S povezovanjem institucij, organov, portalov in z razvojem skupnih storitev države za boljše poslovne okolje.

Iskalnik