Skoči do osrednje vsebine

Enotna poslovna točka (EPT)

Foto: MJU

V okviru projekta Enotna poslovna točka razvijamo nove elektronske storitve in gradnike ter pripravljamo vsebine in informacije za potencialne podjetnike, podjetja in druge poslovne subjekte. Na primer portal SPOT (nekdanji e-VEM).

Tekom projektnih aktivnosti je portal e-VEM v letu 2018 prešel pod novo znamko SPOT - Slovenska poslovna točka, prav tako pa so bile že vzpostavljene nekatere nove elektronske storitve, med katerimi izpostavljamo:

  • pridobitev potrdila A1 za delavce napotene v tujino,
  • e-vloge za pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo tujcev (e-BDP),
  • prenova in vzpostavitev novih e-vlog povezanih z obrtnim dovoljenjem in druge.

Ključni cilji projekta EPT

  • vsebinska in tehnična prenova portala SPOT,
  • prenova sistema Jedro elektronskih postopkov (JEP),
  • vzpostavitev centralnega sistema za e-pooblaščanje (SI-CeP).

Cilj, da država spodbuja podjetništvo in se približa uporabniku – poslovnemu subjektu, gradi spodbudno in enostavno poslovno okolje, vzpostavlja nove in sodobne elektronske storitve ter informacije, je prepoznala tudi Evropska unija, Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR), v okviru katerega se sofinancira tudi slovenski projekt Enotna poslovna točka (EPT).  

Moje podjetje – moja pot in kaj mi pri tem nudi država?

Razmišljate o samostojni podjetniški poti? Vas zanima, kako lahko ustanovite svoje podjetje in kakšne pogoje morate izpolnjevati za opravljanje vaše dejavnosti in poklica?

Obiščite Portal SPOT (pred prenovo imenovan portal e-VEM), ki ga že od leta 2005 skupaj s številnimi sodelujočimi organi in institucijami vodi in upravlja Ministrstvo za javno upravo. Ključna usmeritev portala je zagotavljanje kakovostnih informacij in elektronskih storitev države za poslovne subjekte. Portal je bil večkrat prepoznan tudi kot primer dobre prakse in deležen več mednarodnih nagrad.

S povezovanjem institucij, organov, portalov in z razvojem skupnih storitev države za boljše poslovno okolje.

Iskalnik