Skoči do osrednje vsebine

Upravljavec celostne grafične podobe leta generala Rudolfa Maistra 2024 je Direktorat za vojne veterane in vojaško dediščino

Izhodišča za izdelavo logotipa

Glavni grafični element logotipa leta Rudolfa Maistra 2024 predstavlja enostavno in unikatno izoblikovana silhueta generala, ki s svojimi enostavnimi potezami in linijami odraža njegovo odločno in pogumno naravo, s katero je neprecenljivo zaznamoval dogajanje po koncu prve svetovne vojne in s svojimi prizadevanji prispeval k utrditvi meje na Štajerskem, ki je obveljala kot državna meja do danes. Kljub temu da je general Maister svoje življenje posvetil vojaški službi, je bil tudi velik domoljub, svojo umetniško plat pa je izražal z likovnim in pesniškim ustvarjanjem. Na desno stran silhuete je umeščena letnica 2024, ki dodatno poudari, da je leto 2024 na nacionalni ravni razglašeno v spomin na generala Rudolfa Maistra in v čast njegovim izjemnim zaslugam za slovenski narod. Sestavni del logotipa je tudi dobro poznan podpis generala, ki je umeščen v grafični element, ki se nahaja v spodnjem levem kotu logotipa. Logotip in celostna grafična podoba sta oblikovana za široko uporabo ter omogočata enostavno in prepoznavno promocijo leta, posvečenega generalu, in vseh dogodkov, ki bodo potekali v spomin na generala tako na lokalni kot tudi na nacionalni ravni. Izražena enostavna in čista zasnova logotipa omogoča izdelavo racionalnega priročnika celostne grafične podobe.

Pogoji uporabe elementov celostne grafične podobe

podobe Odločitve glede uporabe elementov celostne grafične podobe (CGP) ob letu generala Maistra so v izključni pristojnosti Direktorata za vojne veterane in vojaško dediščino.

Dovoljenje subjektom in organizacijam, ki niso del Ministrstva za obrambo, za uporabo elementov CGP lahko izda le Direktorat za vojne veterane in vojaško dediščino. Osnovni pogoj za odobritev uporabe je vsebinska neposredna povezanost aktivnosti z zaznamovanjem 150. obletnice rojstva in 90. obletnice smrti generala in pesnika Rudolfa Maistra Vojanova ter širjenje zavedanja o njegovem pomenu v zgodovini slovenskega naroda.

Prosto dostopni elementi za objave na družbenih omrežjih