Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bo v letu 2022 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo

Rok za prijavo je potekel.

Javni razpis

Predmet projektnega javnega razpisa je sofinanciranje kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bodo izvajalci (nevladne kulturne organizacije, javnih zavodi na področju kulture ter samozaposleni v kulturi in druge fizične osebe, ki delujejo na področju uprizoritvenih umetnosti) izvedli v letu 2022.

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki so v javnem interesu in so prepoznani kot vrhunski ter nujno potrebni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, podpori delovanju in razvoju vrhunskih ustvarjalcev in izvajalcev, spodbujanju sodelovanja ustvarjalcev s statusom samozaposlenega v kulturi ter spodbujanju razvoja uveljavljajočih se nadarjenih ustvarjalcev.

Obvestilo o objavi javnega razpisa je bilo 18. marca objavljeno v Uradnem listu.

Dodatne informacije

Posredovanje informacij poteka po elektronski pošti. Termin in način izvedbe javnih inštrukcij bo objavljen na tem spletnem mestu.