Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv za izbor javnih kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti, ki jih bo v obdobju od junija do decembra 2023 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JCP-MED-VIZ-JES-2023)

Rok za prijavo je potekel.

Predmet javnega poziva je zbiranje predlogov za predstavitev vrhunske slovenske umetniške produkcije s področja sodobnih vizualnih umetnosti na osrednjih umetniških sejmih v mednarodnem prostoru in vključevanje v najpomembnejše razstavne in festivalske dogodke na mednarodni ravni.

Cilj javnega poziva je spodbujanje projektov mednarodnega sodelovanja in kontinuirano predstavljanje vrhunske slovenske umetniške produkcije v mednarodnem prostoru, povečanje njene prepoznavnosti, spodbujanje izmenjave medkulturnih vsebin in mednarodnega sodelovanja kulturnih producentov, kuratorjev in umetnikov ter spodbujanje mobilnosti in mednarodnega uveljavljanja slovenskih vizualnih umetnikov.

Poziv se začne 29. 9. 2023 ob 16.00 in se zaključi s porabo razpoložljivih sredstev, vendar traja najdlje do 30. 10. 2023.

Besedilo je bilo 29. septembra 2023 objavljeno v Uradnem listu (številka 100/2023).