Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Turčije

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Vizumska obveznost

Državljani Turčije potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

Izjeme:

Državljani Turčije lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Ankari.

S 5. 4. 2016 je uvedeno sodelovanje z zunanjim ponudnikom storitev pri urejanju vizumov za kratkoročno bivanje. Tako je v Turčiji 6 dodatnih točk, kjer lahko državljani Turčije zaprosijo za vizum, in sicer v VFS Centrih v Ankari, Izmiru, Gaziantepu, Antaliji in v dveh centrih v Istanbulu. Podrobnejši naslovi in kontakti omenjenih centrov so objavljeni na spletni strani Veleposlaništva RS v Ankari.

Več informacij je na voljo na spletnih straneh VFS Global (http://www.vfsglobal.com) in Veleposlaništva RS v Ankari (http://ankara.veleposlanistvo.si/).

Turški državljani lahko za vizum zaprosijo tudi na:

Generalnem konzulatu Republike Madžarske
Kağıthane Polat Ofis
İmrahor Caddesi No:23 B Blok
34400 Kağıthane/İstanbul
Tel.: +90 212 317-9214, 9215, 9216, 9217
Fax: +90 212 317-9218, 9219
E-mail: consulate.ist@mfa.gov.hu
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Istanbul/hu/Konzuliinfo/vizumkerelmek_beadasa.htm

Turški državljani lahko v Istanbulu oddajo vloge za vizum tudi preko zunanjega ponudnika Orange vize.

Kontakt: www.as-visa.com

Lokalno usklajena spremljajoča dokumentacija, ki jo je potrebno priložiti vlogi za vizum.

V vizumskih postopkih se lahko v posameznih primerih, poleg lokalno usklajene spremljajoče dokumentacije zahteva dodatno dokumentacijo.

Izjeme:

Vozniki v čezmejnem potniškem in tovornem prometu ter posadke morskih ladij in plovil notranje plovbe ter zračnih plovil
Od 6. decembra 2011 dalje Republiko Slovenijo pri izdajanju schengenskih vizumov za turške državljane, ki želijo ob ohranitvi svojega običajnega bivališča v Turčiji za obdobje največ dveh mesecev potovati na ozemlje Zvezne republike Nemčije, v kolikor bivanje služi opravljanju začasne storitve kot delojemalec v službi delodajalca s sedežem v Turčiji zastopa Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije.
Skladno z utečeno prakso veleposlaništva Zvezne republike Nemčije v Ankari se morajo prosilci, ki za vizum prosijo prvič, najaviti na pogovor. Pogovor je mogoče organizirati pri klicnem centru podjetja IKS na telefonski številki (0090-212) 3404-900.
Vloge za izdajo vizuma ter informacije o zahtevanih dokumentih in upravnih taksah so dosegljive na veleposlaništvu Zvezne republike Nemčije v Ankari ali na njegovem spletnem naslovu www.ankara.diplo.de.

Naslov veleposlaništva Zvezne republike Nemčije v Ankari (vizumski oddelek)
Paris Caddesi 29
Kavaklıdere
06540 Ankara
Turčija

Iskalnik