Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Gruzije

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID 19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Seznam držav za prehajanje meje v Republiko Slovenijo.

Vizumska obveznost

Državljani Gruzije od 28. 3. 2017 dalje ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo, če so imetniki veljavnih biometričnih potnih listov. Brezvizumski režim velja za bivanja do 90 dni v okviru 180 dni na celotnem schengenskem območju. Uredba o uvedbi brezvizumskega režima je objavljena v Uradnem listu EU št. L 61 z dne 8.3.2017. Besedilo uredbe.

Za osebe, ki ne posedujejo biometričnih potnih listov, vizumska obveznost ostaja v veljavi in morajo vizumski vlogi priložiti spremno dokumentacijo, kot je določena v: Izvedbenem sklepu Komisije o seznamu spremnih dokumentov, ki jih morajo predložiti prosilci za vizum v Belorusiji, Kamerunu, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini in Združenih arabskih emiratih.

EU je z Gruzijo sklenila Sporazum o olajšanem pridobivanju vizumov (Uradni list EU št. L52 z dne 25. 2. 2011).

Za izdajo vizumov je pristojno:

Veleposlaništvo Republike Poljske v Tbilisiju
24, Oniashvili Street
0160 Tbilisi, Georgia
Tel.: (00-995-32) 292 03 98
Fax: (00-995-32) 292 03 97
E-mail: tbilisi.amb.sekretariat@msz.gov.pl

Iskalnik