Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Gruzije

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vizumska obveznost

Državljani Gruzije od 28. 3. 2017 dalje ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo, če so imetniki veljavnih biometričnih potnih listov. Brezvizumski režim velja za bivanja do 90 dni v okviru 180 dni na celotnem schengenskem območju. Uredba o uvedbi brezvizumskega režima je objavljena v Uradnem listu EU št. L 61 z dne 8.3.2017. Besedilo uredbe.

Za osebe, ki ne posedujejo biometričnih potnih listov, vizumska obveznost ostaja v veljavi in morajo vizumski vlogi priložiti spremno dokumentacijo, kot je določena v: Izvedbenem sklepu Komisije o seznamu spremnih dokumentov, ki jih morajo predložiti prosilci za vizum v Belorusiji, Kamerunu, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini in Združenih arabskih emiratih.

EU je z Gruzijo sklenila Sporazum o olajšanem pridobivanju vizumov (Uradni list EU št. L52 z dne 25. 2. 2011).

Za izdajo vizumov je pristojno:

Veleposlaništvo Republike Poljske v Tbilisiju