Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve glede Koronavirus COVID-19

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja.
Posebna opozorila veljajo za ItalijoSrbijoŠpanijoIranJužno Korejo, ZDA in Kitajsko.

Vse slovenske državljane v tujini pozivamo, da izpolnijo obrazec za potnike.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

6.8.2018 - V glavnem mestu Bangladeša v Daki se zaradi smrti dveh najstnikov še vedno stopnjujejo protesti študentov. Policijske sile še vedno poskušajo več tisoč študentov nasilno razgnati s cest in ulic v Daki, pri tem uporablja silo, solzilni plin in gumijaste naboje. Svetujemo, da se do prekinitve demonstracij, ne zadržujete na izpostavljenih javnih mestih, zborovanjih, shodih in kjer se zadržuje večje število ljudi.

Iz varnostnih razlogov odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna v določene predele hribovja Čitagong - gre za predele Rangamati, Kagračari in Bandarban.

Vstop v Bangladeš

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Bangladeš.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

Splošna opozorila

Svetujemo izogibanje morebitnim protestom, ki lahko kaj hitro postanejo nasilni (zažiganje avtobusov in drugih javnih prevoznih sredstev, cestne blokade in spopadi s policijo). Svetujemo spremljanje krajevnih množičnih sredstev obveščanja ter izogibanje protestom in demonstracijam.

Nevarnost uličnega kriminala je relativno visoka.

Podnebje v Bangladešu je subtropsko in dodatno izpostavljeno monsunskim vetrovom, zato so zelo pogosti ekstremni vremenski pojavi, kot so cikloni. Preden načrtujete daljša potovanja, priporočamo, da se prepričate, ali je potovanje na želeni cilj mogoče.

Posedovanje in trgovanje z drogami je strogo kaznovano.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.

Iskalnik