Skoči do osrednje vsebine

Bangladeš

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

(29.11.2021)

Informacije o potovanju in omejitvah zaradi COVID-19 na spletni strani Oblasti za civilno letalstvo Bangladeša.

Pred potovanjem se o pogojih in omejitvah pozanimajte tudi pri letalskih prevoznikih, letališčih in hotelih.

Vstop v Bangladeš

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Bangladeš.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

Splošna opozorila

Svetujemo izogibanje morebitnim protestom, ki lahko kaj hitro postanejo nasilni (zažiganje avtobusov in drugih javnih prevoznih sredstev, cestne blokade in spopadi s policijo). Svetujemo spremljanje krajevnih množičnih sredstev obveščanja ter izogibanje protestom in demonstracijam.

Nevarnost uličnega kriminala je relativno visoka.

Podnebje v Bangladešu je subtropsko in dodatno izpostavljeno monsunskim vetrovom, zato so zelo pogosti ekstremni vremenski pojavi, kot so cikloni. Preden načrtujete daljša potovanja, priporočamo, da se prepričate, ali je potovanje na želeni cilj mogoče.

Posedovanje in trgovanje z drogami je strogo kaznovano.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.