Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Od odprtja veleposlaništva Republike Slovenije v Londonu leta 1992, si Slovenija prizadeva za krepitev prijateljskih odnosov z Združenim Kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske. Sodelovanje med Slovenijo in Združenim kraljestvom poteka tako na bilateralni kot multilateralni ravni, o dobrih odnosih med državama pa pričajo tudi številna srečanja visokih predstavnikov.

Sodelovanje temelji na skupnih vrednotah, ki jih državi zagovarjata kot zaveznici NATO, pa tudi v okviru drugih mednarodnih organizacij, zlasti v Organizaciji združenih narodov, Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi, Svetu Evrope in drugih.