Skoči do osrednje vsebine

Odnosi Slovenija - Združeno kraljestvo

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Politično sodelovanje

Sodelovanje med Slovenijo in Združenim kraljestvom poteka tako na bilateralni kot multilateralni ravni, o dobrih odnosih med državama pa pričajo tudi številna srečanja visokih predstavnikov. Sodelovanje temelji na skupnih vrednotah, ki jih državi zagovarjata kot zaveznici NATO, pa tudi v okviru drugih mednarodnih organizacij, zlasti v Organizaciji združenih narodov, Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi, Svetu Evrope in drugih.

Gospodarsko sodelovanje

Vse potrebne informacije o gospodarskem sodelovanju in poslovnih priložnostih v Združenem kraljestvu najdete na spletni strani Izvozno okno.

Kulturno sodelovanje

Več o promociji slovenske kulture v državi izveste na portalu Culture.si.

Na voljo vam je tudi koledar kulturnih dogodkov slovenskih umetnikov v državi.