Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Glavna naloga veleposlaništva je vzdrževanje oziroma nadaljnja krepitev prijateljskih odnosov med Slovenijo na eni ter Avstralijo in ostalimi državami akreditacije na drugi strani. To dosegamo z navezovanjem in vzdrževanjem rednega dialoga z avstralskimi, novozelandskimi, malezijskimi ter indonezijskimi državnimi ustanovami in njihovimi uradnimi predstavniki.

Veleposlaništvo je pristojno za posredovanje informacij o Sloveniji - predvsem o možnostih za sodelovanje na področjih skupnega interesa - ter obveščanje vseh partnerskih držav o slovenskih stališčih in interesih v mednarodni skupnosti. Med najpomembnejše naloge veleposlaništva sodi redno poročanje o dogajanju v Avstraliji in ostalih državah akreditacije ter o stališčih, ki so v osrednjem interesu vseh držav. Poleg političnega delovanja je pomembna naloga veleposlaništva tudi razvijanje odnosov in sodelovanja v gospodarstvu ter na področjih turizma, energetike, kmetijstva, kulture in znanosti. Veleposlaništvo skupaj s pomočjo konzulatov Republike Slovenije zagotavlja tudi konzularno pomoč slovenskim državljanom v Avstraliji in v ostalih državah akreditacije.

V Avstraliji živi številčna slovenska izseljenska skupnost. Veleposlaništvo vzdržuje s slovensko skupnostjo tesne stike in si prizadeva za kulturno, prosvetno, pa tudi gospodarsko sodelovanje le-te z domovino. Pri tem nam je v veliko pomoč mreža častnih konzulov od Sydneyja, Adelaide in Pertha pa vse do Aucklanda na Novi Zelandiji.

Veleposlanik

Diplomati

Strokovno-tehnično osebje

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: