Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Boštjan Malovrh

Veleposlanik Boštjan Malovrh, stalni predstavnik Republike Slovenije pri OZN v New Yorku, je 7. julija 2021 predal poverilna pisma.

Veleposlanik Malovrh že več kot 20 let dela na slovenskem zunanjem ministrstvu, predvsem na področju multilateralnih odnosov ter kot predstavnik Slovenije ter Evropske unije in Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE).

Pred sedanjim položajem je bil od leta 2018 namestnik vodje misije na slovenskem veleposlaništvu v Pekingu. Od 2017 do 2018 je delal v Sektorju za nove izzive in grožnje na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije.

V mednarodnih organizacijah je zasedal več položajev, med drugim kot vodja referata za Srednjo Azijo pri OVSE na Dunaju od 2011 do 2017. Pred tem je bil od 2009 do 2011 politični svetovalec posebnega predstavnika EU za krizo v Gruziji. V letih od 2006 do 2009 je bil vodja političnega oddelka Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri OZN v New Yorku.

Veleposlanik Malovrh je bil rojen leta 1973. Diplomiral je na Univerzi v Mariboru in magistriral iz diplomatskih študij na Univerzi v Westminstru v Združenem kraljestvu.

Poročen je in ima enega otroka.