Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Boštjan Malovrh

Veleposlanik Boštjan Malovrh, stalni predstavnik Republike Slovenije pri OZN v New Yorku, je 7. julija 2021 predal poverilna pisma.

Veleposlanik Malovrh že več kot 20 let dela na slovenskem zunanjem ministrstvu, predvsem na področju multilateralnih odnosov ter kot predstavnik Slovenije ter Evropske unije in Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE).

Pred sedanjim položajem je bil od leta 2018 namestnik vodje misije na slovenskem veleposlaništvu v Pekingu. Od 2017 do 2018 je delal v Sektorju za nove izzive in grožnje na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije.

V mednarodnih organizacijah je zasedal več položajev, med drugim kot vodja referata za Srednjo Azijo pri OVSE na Dunaju od 2011 do 2017. Pred tem je bil od 2009 do 2011 politični svetovalec posebnega predstavnika EU za krizo v Gruziji. V letih od 2006 do 2009 je bil vodja političnega oddelka Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri OZN v New Yorku.

Veleposlanik Malovrh je bil rojen leta 1973. Diplomiral je na Univerzi v Mariboru in magistriral iz diplomatskih študij na Univerzi v Westminstru v Združenem kraljestvu.

Poročen je in ima enega otroka.