Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Mag. Peter Ješovnik

Mag. Peter Ješovnik je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani diplomiral iz mednarodni odnosov, na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani pa je magistriral iz mednarodne ekonomije. Svojo delovno pot je začel leta 1997 na Fakulteti za management v Kopru, kjer je delal kot višji predavatelj za mednarodno trženje in makroekonomsko okolje. Dobil je tudi štipendijo britanskega Foreing Office Chevening Scholarship in ameriškega State Departmenta International Visitor Leadership Program.

Leta 2001 je nastopil kot vodja oddelka za evropske zadeve pri Gospodarski zbornici Slovenije, kjer je igral aktivno vlogo pri vključevanju slovenskega gospodarstva na notranji trg EU. Leta 2005 je bil imenovan v Strateški svet za ekonomska vprašanja pri predsedniku vlade. Zatem je bil član nadzornega sveta vodilne poslovne banke NLB d.d. in največjega slovenskega industrijskega podjetja Gorenje d.d.. Dodatno je deloval v nadzornih in upravnih odborih Sveta za visoko šolstvo, Centra za evropsko prihodnost, Nadzornega odbora za Schengenski vir, Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja, Centra za poslovno usposabljanje in NK Maribor. V letih od 2005 do 2007 je bil namestnik direktorja Službe Vlade RS za evropske zadeve. Od 2007 do 2009 je bil direktor Javne Agencije za podjetništvo in tuje investicije in član upravnega odbora WAIPA. Leta 2012 in 2013 je bil član uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS in predsednik uprave Slovenske odškodninske družbe. Od leta 2014 do leta 2020 je bil vodja sektorja za Evropsko teritorialno sodelovanje v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Leta 2020 ga je vlada RS imenovala za državnega sekretarja na Ministrstvu za finance. Kot državni sekretar je Peter Ješovnik deloval kot predstavnik Ministrstva za finance v nadzornem odboru SDH d.d..