Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

dr. Anton Novak

Dr. Anton Novak, rojen 15. septembra 1956 v Kranju, je univerzitetni diplomirani pravnik in doktor pravnih znanosti. Po opravljenem pravosodnem izpitu je dr. Novak skoraj deset let delal kot pravnik v gospodarstvu. Po osamosvojitvi Slovenije se je leta 1992 zaposlil v ministrstvu za zunanje zadeve, kjer je delal na različnih področjih: na področju kadrov, Slovencev v zamejstvu, mednarodnega prava, v zadnjih letih pa na področju varstva človekovih pravic. Delo v zunanji službi ministrstva je dr. Novak opravljal v Avstriji (Celovec, 1994–1998) in Švici (Bern, 2001–2006 in 2013–2017 ter Ženeva, 2007–2008). Od 2019 je generalni konzul Republike Slovenije v Celovcu.