Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Evropska sredstva za sofinanciranje projektov socialne aktivacije

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za dodatni javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije. Za 893 tisoč evrov vreden javni razpis, ki ga bo objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 715 tisoč evrov.

 • Odprt četrti rok javnega razpisa Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška 2014-2020

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo objavili četrti rok javnega razpisa v okviru Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška 2014-2020. V tokratnem usmerjenem roku zbiramo projekte s področja zagotavljanja varnosti (civilna zaščita, reševalne službe in reševalci) ter področja čezmejnih javnih prevozov in storitev trajnostne mobilnosti.

 • Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v občini Hajdina

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode – Občina Hajdina«. Za nekaj manj kot 1,1 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Hajdina v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval 446 tisoč evrov.

 • Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs: Kljub številnim uspešnim zgodbam varna oskrba s pitno vodo še vedno ni samoumevna za vse

  Po tem ko je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko konec aprila odobrila evropska sredstva za projekt »Hidravlične izboljšave v Občini Sevnica – DRR«, je Občina Sevnica danes z izbranim izvajalcem podpisala pogodbo za izvedbo projekta. Na povabilo župana Srečka Ocvirka je zbrane v video nagovoru pozdravila tudi državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs.

 • Evropska sredstva za širitev poslovno-ekonomske cone Ormož

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Razširitev ekonomsko-poslovne cone Ormož«. Za 2,22 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Ormož v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,48 milijona evrov.

 • Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Luciji

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR - Odvajanje in čiščenje odpadne vode aglomeracija Lucija«. Za 2,36 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Piran v okviru Dogovora za razvoj Obalno – kraške razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot 843 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Sevnici

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje občina Sevnica - DRR«. Za 967 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Sevnica v okviru Dogovora za razvoj razvojne regije Posavje, bo Kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot 466 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za obnovo avtobusne postaje v Kopru

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Obnova avtobusne postaje, Koper«. Za nekaj manj kot 2,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Koper, bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 900 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za brv in kolesarsko pot v Novem mestu

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Brv in kolesarska pot – Irča vas«. Za nekaj manj kot 1,76 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Novo mesto, bo Kohezijski sklad prispeval 745 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v naselju Zgornja Vižinga v občini Radlje ob Dravi

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Aglomeracija 10991 Zgornja Vižinga – Občina Radlje ob Dravi«. Za nekaj manj kot 3,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Radlje ob Dravi v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 871 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje – Občina Zreče

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje – Občina Zreče«. Za pet milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Zreče v okviru Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 1,3 milijona evrov.

 • Evropska sredstva za zmanjšanje poplavne ogroženosti Kostanjevice na Krki

  V Službi vlade Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Ukrepi za zmanjšanje poplavne ogroženosti Kostanjevice na Krki«. Za 6,75 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodila Direkcija Republike Slovenije za vode, bo Kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot dva milijona evrov.

 • 13 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz pobude React-EU za vavčerski sistem dodeljevanja spodbud malim in srednje velikim podjetjem

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »React EU – Vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za MSP«. Za dobrih 26 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 13 milijonov evrov. Gre za sedmo naložbo iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

 • Minister Zvone Černač o pomenu zasledovanja ciljev trajnostnega razvoja za hitrejše okrevanje po pandemiji covida-19

  Minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvone Černač je ob robu Visokega političnega foruma Združenih narodov za trajnostni razvoj (HLPF) nagovoril udeležence videokonferenčnega dogodka, na katerem so izpostavili pomen ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 (Agenda 2030) za hitrejše okrevanje po pandemiji covida-19. Dogodka, ki sta ga organizirala Evropska Komisija in Slovenija kot predsedujoča Svetu EU, so se udeležili tudi namestnica generalnega sekretarja Združenih narodov Amina Mohammed, evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni in evropska komisarka za mednarodna partnerstva Jutta Urpilainen.

 • 10,5 milijona evrov evropskih sredstev za izboljšanje vodooskrbe na območju Brkinov

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Povezovalni vodovod Ilirska Bistrica-Rodik – DRR«. Za 23 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bodo izvajale občine Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina in Divača v okviru Dogovora za razvoj Primorsko-notranjske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval 10,5 milijona evrov.

 • Minister Černač v Evropskem parlamentu o pomenu evropske kohezijske politike za hitrejše okrevanje po pandemiji covida-19

  Minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvone Černač je na zasedanju Odbora Evropskega parlamenta za regionalni razvoj predstavil prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju kohezijske politike. Slovensko predsedstvo bo nadaljevalo z razpravami in usmerjanjem aktivnosti za vzpostavitev odporne Evropske unije.

 • Evropska sredstva za obrtno cono Kidričevo

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Obrtna cona Kidričevo«. Za 4,7 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Kidričevo v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 2,1 milijona evrov.

 • Evropska sredstva za izboljšanje dostopnosti blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Izboljšanje dostopnosti blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti«. Za 400 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije, bo Evropski socialni sklad prispeval 320 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za izvedbo gostovanja Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini«. Za 4,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 3,3 milijona evrov.

 • Odobrena evropska sredstva v višini 253 milijonov evrov iz pobude React-EU

  V petek, 2. julija 2021, je bila sprejeta sprememba Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020 (OP), verzija 6.0, in s tem tudi potrditev vsebin za prvo alokacijo sredstev iz pobude React-EU.