Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Obvestilo za potrošnike - lonček IKEA

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o prodaji potovalnega lončka v trgovinah IKEA po Evropi, v katerem je bila dokazana presežena migracija (prehajanje) ftalatov v modelno raztopino, ki simulira živilo.

 • Kozarec iz bambusa - umik/odpoklic

  Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo, da so bili v Slovenijo distribuirani kozarci z vsebnostjo bambusovih vlaken (belo-rumeni, belo-zeleni in belo-rdeči), pri katerih je bila z analizo ugotovljena previsoka specifična migracija melamina.

 • Rjava priponka za dudo HEVEA- umik/odpoklic izdelkov

  Opravljene analize rjave priponke za dudo blagovne znamke HEVEA so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa. Prišlo je do zloma, nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za majhne otroke. Dodatno na izdelku niso navedene vse zahtevane oznake in opozorila.
  Izdelki niso skladni z Zakonom o splošni Varnosti proizvodov Ur. l. RS št.101/2003.

 • Igrača Medvedek v oblekici - umik in odpoklic

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o igrači Medvedek v oblekici, ki ni prestala testiranj. Nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).
  Distributer je izvedel umik in odpoklic.
  Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Priponka za dudo ELODIE - umik/odpoklic izdelkov

  Opravljene analize držala za dudo blagovne znamke ELODIE so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa. Prišlo je do ločitve pentlje, ki jo lahko ob odsotnosti staršev otrok da v usta, kar predstavlja tveganje za otroka.
  Izdelki niso skladni z Zakonom o splošni Varnosti proizvodov Ur. l. RS št.101/2003 (standard EN 12586).

 • Igrača Bulp Bead LED ball – umik/odpoklic

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije obvešča, da so opravljene analize igrače Bulp Bead LED ball pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Gumbne ploščate baterije, ki jih igrača vsebuje, so dosegljive brez orodja, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

 • Umik Cazuela posode za počasno kuhanje iz prometa

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike, da podjetje TEDi Betriebs d.o.o. izvaja umik keramične posode za počasno kuhanje iz prometa zaradi previsoke migracije/prehajanja aluminija v modelno raztopino, ki simulira živilo.

 • Baloni latex Wild Birthday - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije obvešča, da so opravljene analize igrače Baloni latex Wild Birthday pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Izdelek vsebuje preseženo vsebnost N-nitrozodimetilamina, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

  Igrače je distributer umaknil in odpoklical. Potrošnikom svetujemo, naj te igrače ne uporabljajo in jo vrnejo v trgovino, kjer so jo kupili.

 • Squeezy kristal žoga z lučko – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije obvešča, da so opravljene analize igrače Squeezy kristal žoga z lučko pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Gumbne ploščate baterije, ki jih igrača vsebuje, so dosegljive brez orodja, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

 • Umik in odpoklic igrače dinozaver z bleščicami

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o neustrezni igrači dinozaver z bleščicami. Igrača ni prestala mehanskih preskusov.Bleščice se z lahkoto odstranijo in nastanejo majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje majhnih otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).
  Distributer je izdelke umaknil in odpoklical. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite prodajalcu.

Iskalnik