Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Naravna barva za lase temno kostanjeva vijolična- obvestilo o umiku/odpoklicu

  Opravljene analize vzorca naravne barve za lase Color erbe temno kostanjeva vijolična so pokazale, da vzorec vsebuje prepovedano barvilo o-fenilendiamin. Sestavina je alergena snov, ki predstavlja tveganje za zdravje. Komplet vsebuje poleg barvne kreme tudi regenerator, ki vsebuje mešanico Methylchloroisothiazolinone (and) Methylisothiazolinone, ki je dovoljena le v izdelkih, ki se izperejo. Navodilo za uporabo na tem izdelku navaja, da se izdelek ne izpere. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES.

 • Punčka z dodatki - umik/odpoklic igrače

  Opravljene analize igrače punčke z dodatki so pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Analiza vzorca igrače je pokazala, da vsebnost ftalatov presega mejne vrednosti, kar predstavlja tveganje za zdravje. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).
  Igrače je distributer umaknil in odpoklical. Potrošnikom svetujemo, naj jih ne uporabljajo in jih vrnejo v trgovino, kjer so jih kupili.
  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev mehkih plastičnih igrač, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor in sicer na ftalate ter ustreznost označevanja.

 • Naravna zeliščna barva INDUS VALLEY - obvestilo o umiku/odpoklicu

  Opravljene analize vzorca naravna zeliščna barva Indus Valley so pokazale, da vzorec vsebuje preseženo vsebnost p-aminofenola. Tudi varnostni ukrepi so pomanjkljivo navedeni. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES. Izdelek se je prodajal v spletni trgovini in kupci so bili obveščeni.

 • Kana za obrvi AS-brows - obvestilo o umiku/odpoklicu

  Opravljene analize vzorca kana za obrvi AS-brows so pokazale, da vzorec vsebuje preseženo vsebnost p-fenilendiamina, p-aminofenola in m-aminofenola. Na seznamu sestavin ni naveden m-aminofenol dokazan z analizo. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES.
  Izdelek se je prodajal v spletni trgovini in kupci so bili obveščeni.

 • Odpoklic izdelka dmBio, bio pripravek s piščančjim mesom za otroke po dopolnjenem 4. mesecu starosti

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike, da podjetje dm Drogerie markt d.o.o. izvaja odpoklic izdelka dmBio, bio pripravek s piščančjim mesom za otroke po dopolnjenem 4. mesecu starosti, zaradi možne prisotnosti majhnih, modrih koščkov folije, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje ob zaužitju.

 • Igrača pištola BB Gun - obvestilo o umiku/odpoklicu

  Opravljene analize igrače pištole so pokazale, da vzorec ni prestal preizkusov in predstavlja tveganje za zdravje. Svetleča LED dioda ne sodi v kategorijo 1, kot je določeno z zakonodajo za igrače. Projektili so brez prožnega materiala, kot določa standard in se izstrelijo s preveliko kinetično energijo. Robova pritrdilnih kavljev za pas predstavljata dosegljivo ostro konico in niso prevedena vsa opozorila. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.).
  Distributer je izvedel umik in odpoklic. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujemo, naj jih ne uporabljajo in jih vrnejo prodajalcu.
  Igrača je bila analizirana v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

 • Črna kana - obvestilo o umiku/odpoklicu

  Opravljene analize vzorca črna kana blagovne znamke Mayuri Henna so pokazale, da vzorec vsebuje visoko vsebnost p-fenilendiamina, ki pa ni naveden med sestavinami. Sestavina je visoko alergena snov in na izdelku ni opozoril, ki so v skladu z zakonodajo, potrebna ob vsebnosti te sestavine. Prav tako ni upravičena navedba naravna barva, ker izdelek vsebuje p-fenilendiamin. Izdelek vsebuje tudi preseženo vsebnost mikroorganizmov, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje ob kontaktu z očmi ali poškodovano kožo.

 • PREKLIC - Umika in odpoklica igrače sluzi Samorog Poop slime

  Zdravstveni inšpektorat RS je poleti (avgusta 2019) prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o neustrezni igrači Unicorn Poop slime. 17. 10. 2019 je naknadno prispela informacija, da je notifikacija umaknjena iz sistema RAPEX, ker je prišlo do analizne napake. Odpoklic je preklican.

 • Umik in odpoklic igrače obesek mušnica

  Opravljene analize obeska mušnice so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa. Prelomil se je člen obeska in nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za majhne otroke. Artikel ima sicer oznako, da ni primeren za otroke mlajše od 36 mesecev, vendar je po svojih značilnostih privlačen in primeren tudi za otroke pod tremi leti starosti. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11s spr.).

 • Umik kavnega lončka za na pot

  Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo, da je bil v Slovenjo distribuiran lonček za kavo z bambusovimi vlakni, pri katerem je bila ob preskušanju ugotovljena previsoka specifična migracija formaldehida.

Iskalnik