Skoči do osrednje vsebine

Lažni intervjuji in ukradene fotografije znanih osebnosti pri promociji in prodaji prehranskih dopolnil

Zdravstveni inšpektorat RS ponovno obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri prodaji prehranskega dopolnila za hujšanje Keto Diet. Neznano podjetje za promocijo izdelka uporablja izmišljene intervjuje z znanimi slovenskimi osebnostmi in uporablja fotografije brez njihovega dovoljenja.

Za namen promocije prehranskega dopolnila KETO Diet 20 kapsul so bili ustvarjeni članki z lažnimi intervjuji in ukradenimi fotografijami medijskih osebnosti Ane Marie Mitič in Nuše Lesar. Članki vsebujejo tudi lažne strokovne komentarje neobstoječih zdravstvenih delavcev ter lažne izjave strokovnih združenj. Pojavlja se tudi spletna stran, ki posnema videz znanega spletnega portala (24ur.com).

primerjalna slika Ane Marije Mitič pred in po izgubi teže iz zavajajoče spletne strani
1 / 2

Potrošnike opozarjamo, da naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in naj pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika. V primeru, ko je predstavljanje izdelka zavajajoče, ponudnik izdelka ni naveden, naročanje pa je možno zgolj z vnosom imena in telefonskega številke kupca v spletni obrazec, lahko sklepamo, da gre za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, katerih skladnost in varnost ne more biti preverjena.

Nakup izdelkov v takih primerih odsvetujemo.

Javnost smo že 5. maja 2022 opozorili na podoben primer lažnega intervjuja z Ano Marijo Mitič  in 4. januarja 2021, da so bile za promocijo istega izdelka zlorabljene tudi fotografije Lorelle Flego.