Skoči do osrednje vsebine

Uporaba lažnih intervjujev in ukradenih fotografij znanih osebnosti pri promociji in prodaji prehranskih dopolnil

Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje, kjer neznano ali prikrito podjetje za promocijo izdelka ukrade fotografijo znane osebnosti, kateri doda še lažni intervju glede učinkovitosti tega izdelka.

Za namene promocije prehranskega dopolnila KetoDiet je bila ukradena fotografija medijske osebnosti Lorelle Flego ter dodan lažni intervju o učinkovitosti tega prehranskega dopolnila. Predstavljanje oziroma oglaševanje izdelka se pojavlja preko pojavnih oken (reklam) ob obisku določene spletne strani in prihaja iz podstrani domene https://www.ips.pelajaran.co.id.

Potrošnike opozarjamo, da naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika, ki je obvezen podatek pri prodaji izdelkov preko spleta. V primeru, da naziv in naslov ponudnika ni poznan, naročanje pa je možno  zgolj s klicem na telefonsko številko ali preko spletnega obrazca), lahko sklepamo, da gre za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, katerih skladnost in varnost ne more biti preverjena, zato nakup izdelkov v takih primerih odsvetujemo.