Skoči do osrednje vsebine

Ponovna uporaba lažnih intervjujev in ukradenih fotografij za prodajo prehranskih dopolnil

Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri prodaji prehranskega dopolnila za hujšanje, kjer je podjetje s sedežem izven EU za promocijo izdelka ukradlo fotografijo Ane Marie Mitić in za namen promoviranja učinkovitosti izdelka dodalo še lažni intervju.

Za namene promocije prehranskega dopolnila KETO Diet 20 kapsul so bile ukradene fotografije medijske osebnosti Ane Marie Mitić ter dodan lažni intervju o domnevni učinkovitosti tega prehranskega dopolnila.

Izdelek se predstavlja oziroma oglašuje in trži na spletni strani, na kateri je navedeno podjetje BERNADATTE LTD, Av Ricardo J. Alfaro, Panama International.

Za promocijo istega izdelka so bile v letu 2021 zlorabljene tudi fotografije Lorelle Flego. 

Že 6. 10. 2020 smo prvič opozorili na zavajajoče oglaševanje in označevanje prehranskih dopolnil podjetja BERNADATTE LTD, Av Ricardo J. Alfaro, Panama International na različnih spletnih straneh in za več različnih izdelkov.

Potrošnike opozarjamo, naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in naj pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika. V primeru, da gre za ponudnika s sedežem izven EU, kjer je naročanje možno zgolj z vnosom imena in telefonskega številke v spletni obrazec lahko sklepamo, da gre za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, katerih skladnost in varnost ne more biti preverjena, zato nakup izdelkov odsvetujemo.