Skoči do osrednje vsebine

Opozorilo glede uporabe lažne identitete ministra Loredana za prodajo prehranskega dopolnila

Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o ponovnem nevarnem zavajajočem oglaševanju prehranskega dopolnila Inspilar za zdravljenje sladkorne bolezni.

Goljufi so tokrat zlorabili spletno stran medijskega portala 24ur.com, kjer je objavljen lažni intervju z ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom

Izdelek je lahko nevaren za zdravje potrošnikov, saj ponudnika ni mogoče izslediti, izdelka pa ne preveriti. Predstavitev, ki vključuje zdravstvene trditve,  je neresnična, zavajajoča in lahko nevarna za sladkorne bolnike. Imena in mnenja uporabnikov so izmišljena.

Potrošnike opozarjamo, naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in naj pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika. V primeru, da gre za ponudnika s sedežem izven EU, kjer je naročanje možno zgolj z vnosom imena in telefonske številke v spletni obrazec, lahko sklepamo, da gre za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, katerih skladnost in varnost ne more biti preverjena. Nakup izdelkov zato odsvetujemo.

Primer še enega zavajajočega oziroma goljufivega ponujanja prehranskega dopolnila Inspilar z lažnimi informacijami in pričevanji izmišljenih oseb, kjer ponudnik ni razkrit.