GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Evropska sredstva za poslovno cono v občini Mežica

  Ljubljana, 16. september 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Poslovna cona območja Glančnik«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta je 478.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 302.000 evrov.

 • Na razvojni konferenci kohezijske regije Vzhodna Slovenija

  Namestnica direktorja, pristojna za razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje, Sanja Ajanović Hovnik se je v Slovenski Bistrici udeležila razvojne konference Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Predstavila je proces programiranja in programske usmeritve regionalnega razvoja v novem programskem obdobju 2021–2027.

 • Minister dr. Iztok Purič na novinarski konferenci predstavil dosedanje delo

  Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo dr. Iztok Purič je na današnji novinarski konferenci Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) predstavil dosedanje delo in realizirane naloge na področju izvajanja evropske kohezijske politike obdobja 2014–2020.

 • 20 milijonov evrov iz Kohezijskega sklada za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire energije

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije za obdobje 2019-2022 (oznaka: JR DO OVE 2019)«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za infrastrukturo, znaša 20 milijonov evrov. Prispeval jih bo Kohezijski sklad.

 • Evropska sredstva za mestno kolesarsko omrežje v Velenju

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za »CTN Mestno kolesarsko omrežje – zahod«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta je 2,6 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval nekaj manj kot 1,4 milijona evrov.

 • Potrjene pomembne izboljšave v informacijskem sistemu za izvajanje evropske kohezijske politike

  V SVRK smo iz Urada RS za nadzor proračuna (UNP), revizijskega organa, prejeli informacijo o zaključku pregleda izpolnjevanja priporočil za izboljšanje informacijskega sistema za izvajanje evropske kohezijske politike. Revizijski organ ugotavlja, da so bile na tem področju izvedene pomembne izboljšave in ocenjuje, da pogoji za začasno ustavitev plačil Sloveniji, ki jih je v opozorilnem pismu v začetku julija navedla Evropska komisija, niso več izpolnjeni.

 • Evropska sredstva za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letih 2019–2020 (Procesne izboljšave 2019–2020)«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, znaša 2,1 milijona evrov. Prispeval jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj, in sicer okvirno 1,4 milijona evrov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 693.000 evrov v kohezijski regij Zahodna Slovenija. Zasebni prispevek (25 oziroma 30 odstotkov) zagotavljajo upravičenci iz lastnih virov.

 • Začenja se video natečaj EU PROJEKT, MOJA ZGODBA 2019

  Radi spoznavate Slovenijo, snemate in potujete? Sodelujte v video natečaju EU PROJEKT, MOJA ZGODBA 2019. Posnemite video in osvojite letalsko karto za dve osebi v eno od EU prestolnic. Lanski nagrajenci so si izbrali Varšavo, v katero EU prestolnico pa bi se odpravili mi?

 • Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih na Univerzi Ljubljana

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za program »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2019, Univerza v Ljubljani«. Skupna višina sredstev namenjenih za program je 650.800 evrov. Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov oziroma 520.640 evrov.

 • Izšla je avgustovska številka Kohezijskega e-kotička

  Pred vami je avgustovska številka Kohezijskega e-kotička, kjer boste našli informacije o projektih, aktualnih razpisih, napovedih razpisov in druge zanimivosti s področja evropske kohezijske politike v Sloveniji.

  Prijetno branje!