Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Evropska sredstva za prenovo stanovanj v starem mestnem jedru Kopra

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt Prenova stanovanj Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper v starem mestnem jedru Kopra. Vrednost projekta znaša dobrih 376.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) prispeval nekaj manj kot 239.000 evrov.

 • Evropska sredstva za projekta Trajnostne urbane strategije Mestne občine Maribor

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt energetske prenove večstanovanjskih stavb na Engelsovi ulici in projekt revitalizacije Vojašniškega trga v Mariboru. Projekta sta del Trajnostne urbane strategije Mestne občine Maribor, ki se sofinancira preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

 • Ministrica Alenka Bratušek na slovesnosti ob 20-letnici RRA za Severno Primorsko o pomenu razvojnih agencij

  Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, v funkciji ministrice brez resorja, pristojne za razvoj, strateške projekte in kohezijo, se je udeležila slovesnosti ob 20-letnici Regijske razvojne agencije za Severno Primorsko.

 • Evropska sredstva za dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji. Vrednost projekta znaša dobrih 1,7 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 1,4 milijona evrov.

 • Evropska sredstva za ureditev sistema P+R v Celju

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »CTN P+R Ulica XIV. divizije«. Vrednost projekta znaša dobrih 420.000 evrov, od tega bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 190.000 evrov.

 • Evropska sredstva za obnovo »Skate parka« v Mariboru in revitalizacijo degradiranega urbanega dela v Velenju

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o finančni podpori za projekta »Obnova Skate parka« in »CTN Stari trg«. Skupna vrednost dveh projektov znaša dobrih 2,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prispeval dobrih 1,3 milijona evrov.

 • Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana«. Skupna višina sredstev namenjenih za program je 1400 evrov, Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov te vrednosti.

 • Prenovljena Muzejska hiša v Semiču

  S sklopu partnerskega meddržavnega projekta Misterion smo v Semiču svečano odprli vrata obnovljene Muzejske hiše Semič in Centra narave Bele krajine z novo stalno razstavo. Muzejska stavba z izjemno, edinstveno in atraktivno ter tudi poučno razstavo predstavlja zanimivo in poučno točko za obiskovalce projektnega območja vseh generacij, njena obnova pa je bila v okviru projekta MISTERION sofinancirana iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Hrvaška.

 • Državna sekretarka dr. Nevenka Ribič nagovorila udeležence Slovenskih regionalnih dni

  Državna sekretarka v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Nevenka Ribič je nagovorila udeležence Slovenskih regionalnih dni.

 • Novinarska konferenca ob zaključku projekta "Vključujemo in aktiviramo!"

  Na Ministrstvu za kulturo je v torek, 23. oktobra, potekala novinarska konferenca ob zaključku projekta Javne agencije za knjigo RS z naslovom: "Vključujemo in aktiviramo!".

Iskalnik