Skoči do osrednje vsebine

Prve dvostranske gospodarske konzultacije na ravni generalnih direktorjev med Slovenijo in Črno goro

Ob robu uradnega obiska predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar so v Podgorici potekale prve bilateralne gospodarske konzultacije na nivoju generalnih direktorjev, pristojnih za področje gospodarske diplomacije med Republiko Slovenijo in Črno goro.
rokovanje Šešum in Vuković

Prve dvostranske gospodarske konzultacije na ravni generalnih direktorjev med Slovenijo in Črno goro | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve Črne gore/Jelena Ražnatović

Konzultacije sta vodila generalni direktor Slobodan Šešum, generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo in Dejan Vuković, vršilec dolžnosti generalnega direktorja za gospodarsko in kulturno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve Črne gore.

Sogovornika sta naslovila aktualne bilateralne gospodarske odnose med državama, s poudarkom na priložnostih za okrepitev in uravnoteženje blagovne in storitvene menjave ter za okrepitev tujih neposrednih vlaganj. V ospredju pogovorov so bila področja digitalizacije in zelenega prehoda, obnovljivih virov energije ter turizma. Dogovorila sta se, da bodo prihodnje dvostranske gospodarske konzultacije na ravni generalnih direktorjev potekale v Sloveniji.

Slovenija že sedaj dobro sodeluje s Črno goro na več področjih. Nadalje je pripravljena z njo deliti svoje znanje, izkušnje in dobre prakse, tudi v luči njenega približevanja članstvu v Evropski uniji.