Skoči do osrednje vsebine

117. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je med drugim sprejela spremembe in dopolnitve Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini. Mag. Senada Jušića je ponovno imenovala za vršilca dolžnosti (v. d.) generalnega direktorja Policije. Z mesta direktorja Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu je razrešila Aleša Šabedra in na to mesto kot v. d. z 28. julijem imenovala dr. Tomaža Pliberška.

Vlada o spremembah in dopolnitvah Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini in jo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Z uredbo se ureja pravica javnega uslužbenca (diplomata ali drugega napotenega javnega uslužbenca) do povračila šolnine, ki jo plačuje za svojega otroka, ko po vrnitvi iz tujine (kjer se je otrok v času napotitve izobraževal v mednarodnih programih izobraževanja) nadaljuje izobraževanje v mednarodnih programih osnovnošolskega in srednješolskega splošnega izobraževanja v Republiki Sloveniji.

Vir: Ministrstvo za javno upravo

Vlada je ponovno imenovala vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije in vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za upravne notranje zadeve

Vlada Republike Slovenije je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije ponovno imenovala mag. Senada Jušića, in sicer od 24. avgusta 2023 do imenovanja novega generalnega direktorja policije, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 23. februarja 2024. Postopek javnega natečaja namreč še ni bil končan, zato je bil mag. Senad Jušić ponovno imenovan za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije.

Prav tako je Vlada Republike Slovenije ponovno imenovala Urško Židan za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za upravne notranje zadeve (DUNZ), in sicer od 24. avgusta 2023 do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 23. februarja 2024. Natečajni postopek namreč še ni bil končan, zato je bila Urška Židan ponovno imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice DUNZ.

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve

Vlada razrešila in imenovala direktorja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu

Vlada Republike Slovenije je izdala odločbo o razrešitvi Aleša Šabedra s položaja direktorja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (UNKIZ) dne 27. julija 2023. Na mesto je kot vršilca dolžnosti z dnem 28. julija 2023 imenovala dr. Tomaža Pliberška, in sicer do imenovanja direktorja UNKIZ po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 27. januarja 2024.

Dr. Tomaž Pliberšek, sicer doktor znanosti s področja gradbeništva, je z delovanjem ministrstev dobro seznanjen, deloval je tako na Ministrstvu za obrambo kot na Ministrstvu za zdravje, kjer je med 28. marcem 2019 in 13. marcem 2020 opravljal funkcijo državnega sekretarja. Prav tako je v letu 2019 po pooblastilu tri mesece vodil Direktorat za zdravstveno varstvo.

V desetletju pred delovanjem na ministrstvu je bil vodja več projektov, kot so projektna faza mednarodnega projekta Move, DEM, vodja projekta v okviru Fundacije za šport, več različnih projektov na fakulteti za gradbeništvo s področja letalstva, Loptreg, SmartLab, vodja komisije za promocijo na fakulteti za gradbeništvo, LEA Spodnje Podravje. Bil je tudi nadzornik več gradbenih investicij.

Vir: Ministrstvo za zdravje