Skoči do osrednje vsebine

Vlada sprejela predlog za javno obravnavo postopka presoje ustavnosti Zakona o RTV Slovenija

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela predlog za razpis javne obravnave in za zaslišanje prič in izvedencev v postopku za oceno ustavnosti Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1B). Predlog bo vlada poslala Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

Vlada je na podlagi drugega odstavka 35. člena Zakona o ustavnem sodišču (ZUstS) v povezavi z drugim odstavkom 28. člena ZUstS predlaga Ustavnemu sodišču, da v postopku za oceno ustavnosti ZRTVS-1B razpiše javno obravnavo in zasliši priče in izvedence.

Priče so: Ksenija Horvat, novinarka na RTV Slovenija in voditeljica oddaje Intervju, Igor E. Bergant, novinar na RTV Slovenija in voditelj oddaje Odmevi, in Robert Pajek, predsednik Sveta delavcev RTV Slovenija, izvedenec pa je: izr. prof. dr. Igor Vobič s Fakultete za družbene vede.

Po oceni vlade bi predlagane priče lahko izčrpno opisale dogajanje, ki je privedlo do kritičnih razmer na RTV Slovenija ter škodljive posledice za RTV Slovenija ob morebitnem zadržanju novele Zakona RTV Slovenija.

Vir: Ministrstvo za kulturo