Skoči do osrednje vsebine

Delo začela medresorska delovna skupina za zdravstvo, ki jo vodi premier Golob

Danes je začela delovati delovna skupina za zdravstvo, ki jo neposredno vodi predsednik vlade dr. Robert Golob.

Ureditev zdravstvenega sistema je namreč ena glavnih prednostnih nalog predsednika vlade in vlade v prihodnjih dveh letih. Skupina bo delovala po vzoru delovne skupine za blažitev draginje, ki je zadnje pol leta na tedenski ravni intenzivno pripravljala in usklajevala ukrepe za premagovanje energetske in prehranske draginje.

V delovni skupini bodo sodelovali ministri za zdravje, finance in javno upravo s ključnimi predstavniki strokovnih služb ter predstavniki službe vlade za digitalno preobrazbo. Skrbela bo za pripravo ukrepov za ureditev zdravstvenega sistema, v katerem bodo prebivalkam in prebivalcem Slovenije zagotovljene dostopne, kakovostne in varne zdravstvene storitve na vseh ravneh zdravstvenega varstva.

»Prebivalci Slovenije si zaslužijo delujoč javni zdravstveni sistem, ki je temelj socialne države. Ob tem pa se moramo zavedati, da smo starajoča se družba, zato se naše potrebe spreminjajo in zdravstveni sistem jim mora slediti. V zadnjih 30 letih smo bili priča številnim razpravam, napovedim reform ali polreformam. Aktualna priložnost za korenito spremembo ni idealna, je pa verjetno edina, ki nam je ostala. Iskali bomo široko soglasje za eno najpomembnejših reform za to državo ter njene državljanke in državljane,« poudarja predsednik vlade dr. Robert Golob.