Skoči do osrednje vsebine

Odločitve vlade s sej vladnih odborov

Na seji odbora za gospodarstvo je vlada prerazporedila sredstva državnega proračuna in povečala namensko premoženje in kapital Eko sklada.

Vlada prerazporedila sredstva državnega proračuna

Na današnji seji odbora za gospodarstvo je Vlada Republike Slovenije med drugim Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prerazporedila 21,7 milijona evrov za izplačilo povečanega dela prejemkov upokojencev in prejemkov nadomestil iz invalidskega zavarovanja v mesecu decembru.

V okviru finančnega načrta Ministrstva za zdravje je vlada prerazporedila 5,1 milijona evrov. Sredstva bodo namenjena za plačilo zahtevka na podlagi 15. člena Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema za opravljene storitve nad rednim obsegom zdravstvenih programov v mesecu septembru.

Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada prerazporedila dobrih 900 tisoč evrov. Sredstva bodo namenjena za pokritje zakonskih obveznosti do Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Povečanje namenskega premoženja in kapitala Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada 

Vlada je tudi sklenila, da se namensko premoženje in kapital Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, povečata z izplačilom sredstev v višini 46.038,23 evra s proračunske postavke – Dokapitalizacija Ekološko razvojnega sklada RS. Povečanje namenskega premoženja Eko sklada bo namenjeno kreditiranju različnih okoljskih naložb, predvsem naložb v ukrepe obnovljivih virov energije z namenom zmanjševanja emisij toplogrednih plinov. Vsako povečanje sklada namenskega premoženja Eko sklada pomeni povečanje sredstev, ki se jih lahko podeljuje z ugodnejšo obrestno mero.