Skoči do osrednje vsebine

Vlada imenovala vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego

Vlada je na dopisni seji na predlog ministra za zdravje s 6. decembrom 2022 imenovala Natašo Vidnar za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego v Ministrstvu za zdravje.

Nataša Vidnar izpolnjuje predpisane pogoje za opravljanje nalog vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 5. junija 2023.

Hkrati je vlada izdala odločbo, s katero je doc. dr. Mojco Dobnik razrešila s položaja vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego. Doc. dr. Mojca Dobnik je bila z odločbo vlade s 14. julijem 2022 imenovana za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego (DZN), in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 13.januarja 2023. Doc. dr. Mojca Dobnik je podala odstopno izjavo, zato jo je na predlog ministra za zdravje vlada s 5. decembrom 2022 razrešila s položaja vršilke dolžnosti generalnega direktorja DZN.

Vir: Ministrstvo za zdravje