Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo – napoved dogodkov

Objavljamo napoved dogodkov, ki se jih bodo od 5. do 11. novembra udeležili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko ter državna sekretarja mag. Marko Rusjan in Matevž Čelik. Poleg tega napovedujemo dogodek, ki ga 7. novembra organizira Ministrstvo za kulturo.
  do
Maribor

Državni sekretar Matevž Čelik na odprtju kulturne četrti Minoriti v Mariboru

Državni sekretar Matevž Čelik se bo v Mariboru udeležil uradnega odprtja kulturne četrti Minoriti. Minorite sestavlja pet prizorišč – Minoritski samostan, Tri babe, Cerkev, Avditorij in Sodni stolp. Prizorišča polnijo lutkovni, filmski, glasbeni, literarni, likovni, strokovni in drugi dogodki. Konec oktobra so Minoriti dobili svojo spletno stran.

  do
Državni zbor (preddverje velike dvorane in pred vhodom), Ljubljana

Ministrica dr. Asta Vrečko se bo udeležila odkritja spominskega obeležja Kranjski hranilnici

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo nagovorila zbrane ob odkritju spominskega obeležja Kranjski hranilnici pred parlamentarnim poslopjem (Tomšičeva 5). Klasicistična stavba, ki danes tvori severni del parlamentarnega poslopja, je bila zgrajena v letih 1879 in 1880 kot Kranjska hranilnica, prva bančna ustanova na Slovenskem. Letos obeležujemo 202. obletnico bančništva na Slovenskem.

  do
nekdanji dijaški dom, Prešernova ulica 29 (drugo nadstropje), Ptuj

Državni sekretar Matevž Čelik na odprtju Kabineta Stojana Kerblerja na Ptuju

Državni sekretar Matevž Čelik se bo udeležil odprtja Kabineta Stojana Kerblerja na Ptuju. Mojster fotografije Stojan Kerbler (rojen leta 1938 na Ptujski Gori), eden najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov in leta 2020 nagrajen s Prešernovo nagrado za življenjsko delo, je svojo osebno dokumentacijo in 1650 avtorskih fotografij poklonil mestu Ptuj.

  do
Mestna galerija Nova Gorica

Državni sekretar mag. Marko Rusjan v Novi Gorici na odprtju mednarodnega festivala Pixxelpoint

Državni sekretar mag. Marko Rusjan bo v Novi Gorici odprl 23. mednarodni festival sodobnih umetniških praks Pixxelpoint, ki so ga letos podnaslovili Zaupanje & Tveganje. Kuratorka tokratnega festivala, ki ga organizira Mestna galerija Nova Gorica, je Nina Jeza. Uradno odprtje festivala bo pospremilo odprtje osrednje razstave Zaupanje & Tveganje.

  do
Pilonova galerija v Ajdovščini, Grad Štanjel in Senožeče

Ministrica dr. Asta Vrečko na delovnem obisku v Goriški in Obalno-kraški regiji

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo obiskala Goriško in Obalno-kraško regijo. V okviru delovnega obiska bo z županoma in županjo občin Ajdovščina, Komen in Divača podpisala pogodbe o sofinanciranju projektov, ki so vključeni v Načrt za okrevanje in odpornost (NOO).