Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar mag. Marko Rusjan v Novi Gorici na odprtju mednarodnega festivala Pixxelpoint

do
Mestna galerija Nova Gorica
Državni sekretar mag. Marko Rusjan bo v Novi Gorici odprl 23. mednarodni festival sodobnih umetniških praks Pixxelpoint, ki so ga letos podnaslovili Zaupanje & Tveganje. Kuratorka tokratnega festivala, ki ga organizira Mestna galerija Nova Gorica, je Nina Jeza. Uradno odprtje festivala bo pospremilo odprtje osrednje razstave Zaupanje & Tveganje.

Pixxelpoint se je do danes uveljavil kot eden pomembnejših festivalov sodobnih umetniških praks v Sloveniji in si obenem izoblikoval ugled tudi v mednarodnem merilu. Festival, ki izhaja iz vizualne kulturne elektronskih medijev, vzpodbuja umetniško in teoretsko ustvarjalnost na obmejnem področju ter hkrati razvija čezmejno sodelovanje na inventivnem polju novih medijev, ki že sami po sebi ne poznajo meja in delujejo globalno. 

Ob tokratni ediciji festivala so zapisali, da festival svojo podobo kontinuirano gradi že 22 let in jo bo tudi v naslednjem štiriletnem obdobju, ki bo doseglo vrhunec leta 2025, ko bo Nova Gorica skupaj s sosednjo Gorico Evropska prestolnice kulture 2025 in Pixxelpoint bo del tega pomembnega projekta.

Mednarodni festival sodobnih umetniških praks bo v Novi Gorici in Gorici potekal od 10. do 26. novembra.

Na spletni strani festivala najdete več informacij o 23. mednarodnem festivalu sodobnih umetniških praks Pixxelpoint.