Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo – napoved dogodkov med 30. oktobrom in 7. novembrom

Objavljamo napoved dogodkov, ki se jih bodo med 30. oktobrom in 7. novembrom udeležili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in predstavniki Ministrstva za kulturo. Poleg tega napovedujemo dogodek, ki ga v tem obdobju organizira Ministrstvo za kulturo.

Dogodki

  do
Avditorij Portorož

Ministrica dr. Asta Vrečko bo podelila vesno za najboljši celovečerni film

Festival slovenskega filma Portorož bodo letos odprli s premiero digitalno restavrirane različice filma Vesna (25. 10., ob 19. uri) in ga sklenili s slavnostno podelitvijo nagrad (30. 10., ob 19. uri). Odprtja se bo udeležila Nina Ukmar, vodja kabineta ministrice za kulturo, sklepne podelitve nagrad vesna pa ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, ki bo podelila vesno za najboljši celovečerni film.

  do
Občine Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje

Ministrica dr. Asta Vrečko na regijskem obisku na Kozjanskem

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo obiskala Kozjansko. V okviru regijskega obiska bo z župani občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek in Kozje podpisala pogodbe o sofinanciranju projektov, ki so vključeni v Načrt za okrevanje in odpornost (NOO).

  do
Pariz

Ministrica dr. Asta Vrečko na delovnem obisku v Parizu

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo v Parizu srečala z namestnikom generalne direktorice Unesca za kulturo Ernestom Renatom Ottonejem Ramirezom, direktorjem Unescovega centra za svetovno dediščino Lazarejem Eloundoujem Assomom in veleposlanico RS v Franciji nj. eks. Metko Ipavic ter odprla fotografsko razstavo Geoffreya Jamesa Družbeni prostori – Jože Plečnik v Ljubljani.