Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Asta Vrečko bo podelila vesno za najboljši celovečerni film

do
Avditorij Portorož
Festival slovenskega filma Portorož bodo letos odprli s premiero digitalno restavrirane različice filma Vesna (25. 10., ob 19. uri) in ga sklenili s slavnostno podelitvijo nagrad (30. 10., ob 19. uri). Odprtja se bo udeležila Nina Ukmar, vodja kabineta ministrice za kulturo, sklepne podelitve nagrad vesna pa ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, ki bo podelila vesno za najboljši celovečerni film.

Festival slovenskega filma prinaša pregled nove avdiovizualne produkcije, ki se zaključi s podelitvijo vesen, ki so najvišja nacionalna letna priznanja za dosežke na področju filmske umetnosti, ki jih podeljuje strokovna žirija festivala.

Na odprtju festivala 25. oktobra bodo podelili tudi nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo, ki jo letos prejme igralka Milena Zupančič. 

Pred odprtjem festivala, 25. oktobra, ob 10. uri, se bosta Nina Ukmar, vodja kabineta ministrice za kulturo, in Nataša Bucik, svetovalka za kulturno-umetnostno vzgojo na Direktoratu za ustvarjalnost, kot predstavnici Ministrstva za kulturo udeležili dogodka Strategija filmske vzgoje in njena uresničitev – predstavitve programov Art kino mrež in drugih izvajalcev, ki bo potekal v okviru 25. Festivala slovenskega filma.

Na strani Festivala slovenskega filma najdete več informacij o 25. Festivalu slovenskega filma.