Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Asta Vrečko na delovnem obisku v Parizu

do
Pariz
Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo v Parizu srečala z namestnikom generalne direktorice Unesca za kulturo Ernestom Renatom Ottonejem Ramirezom, direktorjem Unescovega centra za svetovno dediščino Lazarejem Eloundoujem Assomom in veleposlanico RS v Franciji nj. eks. Metko Ipavic ter odprla fotografsko razstavo Geoffreya Jamesa Družbeni prostori – Jože Plečnik v Ljubljani.

Ministrica bo na delovnem kosilu z namestnikom generalne direktorice Unesca za kulturo in direktorjem Unescovega centra za svetovno dediščino bo ministrica med drugim govorila o kulturni politiki, sodelovanju Slovenije z Unescom, nacionalnih dejavnostih v okviru Konvencije o svetovni dediščini (letos obeležujemo 50. obletnico njenega nastanka) in Konvenciji o varovanju nesnovne kulturne dediščine. Na delovnem kosilu, ki bo 3. novembra ob 12.30, bosta prisotni tudi veleposlanica Republike Slovenije v Franciji nj. eks. Metka Ipavic in vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za kulturno dediščino Špela Spanžel. 

Popoldan istega dne, ob 18. uri, bo ministrica v prostorih Unesca nagovorila zbrane na odprtju fotografske razstave Geoffreya Jamesa z naslovom Družbeni prostori – Plečnik v Ljubljani. Razstava, ki so jo pripravili ob 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika, je bila pred tem na ogled v Arhitekturnem centru na Dunaju

Drugi dan obiska v Parizu, 4. novembra ob 10. uri, se bo ministrica na delovnem sestanku srečala z veleposlanico Republike Slovenije v Franciji nj. eks. Metko Ipavic.