Skoči do osrednje vsebine

363. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, določila je obvezno uporabo zaščitnih mask le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno-varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev, ter sprejela uredbo o ocenjevanju in urejanju hrupa v okolju.

Vlada je določila besedilo predloga Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence ter ga pošlje Državnemu zboru Republike Slovenije v obravnavo in sprejetje po nujnem zakonodajnem postopku. Predlog Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence prenaša v slovenski pravni red Direktivo 2019/1 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. decembra 2018 o krepitvi vloge organov držav članic, pristojnih za konkurenco, da bodo učinkoviteje uveljavljali pravila konkurence, in o zagotavljanju pravilnega delovanja notranjega trga.

Vlada je določila obvezno uporabo zaščitnih mask le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev. Zaščitne obrazne maske v zaprtih javnih prostorih ostajajo kot priporočilo. Določila je tudi prenehanje ukrepa vzdrževanja medosebne razdalje in prenehanje ukrepa izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v zavodih za prestajanje kazni zapora in prevzgojnih domovih. 

Vlada je na današnji seji izdala tudi Uredbo o ocenjevanju in urejanju hrupa v okolju ter sprejela Odlok o razglasitvi Grobišča Barbara rov v Hudi Jami za kulturni spomenik državnega pomena.