Skoči do osrednje vsebine

113. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o spodbujanju investicij. Sprejela je tudi dopolnjena izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati za sklenitev Aneksa k posebnemu tarifnemu delu Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike in določila izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja. Med izjeme od napotitve v karanteno na domu je uvrstila tudi zaposlene v kritični infrastrukturi, Policiji in dejavnosti obrambe. Dokazovanje prebolevnosti pa je mogoča tudi z dokazilom o pozitivnem rezultatu hitrega antigenskega testa.
Člani vlade za delovnim omizjem med sejo vlade

Redna seja vlade | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 2

Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij. Državnemu zboru Republike Slovenije ga bo predložila v obravnavo in sprejetje po nujnem zakonodajnem postopku. Med ključnimi spremembami predloga zakona sta aktivacija vseh možnosti za dodeljevanje državnih pomoči za raziskave, razvoj in inovacije ter širitev definicije investicije.

Vlada je sprejela dopolnjena izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati za sklenitev Aneksa k posebnemu tarifnemu delu Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike, predlog Dogovora o nujnih ukrepih za ohranitev javnega zdravstva, plačah zdravnikov in zobozdravnikov ter o nadaljevanju pogajanj in predlog Aneksa k posebnemu tarifnemu delu Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike v Republiki Slovenije.

Vlada je določila izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja o usklajevanju vrednosti plačnih razredov plačne lestvice ter elementih reforme plačnega sistema v smislu večjega nagrajevanja boljšega dela.

S spremembami in dopolnitvami Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 izjema od napotitve v karanteno na domu velja tudi za zaposlene v kritični infrastrukturi, Policiji in dejavnosti obrambe. Omogoča se dokazovanje prebolevnosti tudi z dokazilom o pozitivnem rezultatu hitrega antigenskega testa.