Skoči do osrednje vsebine

Covid-19 in vzgojno-izobraževalni zavodi - pojasnila in odgovori

  • Sektor za osnovno šolstvo
Ukrepi, ki jih sprejema vlada, da bi zajezila širjenje covida-19, prinašajo nekatere novosti, ki pri uvajanju v prakso včasih porodijo kakšna vprašanja. Med takimi novostmi je bila tudi uvedba obveznega samotestiranja v vzgojno-izobraževalnih zavodih (VIZ) oziroma ukrepov, ki jih narekuje Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21, 177/21, 185/21, 190/21 in 197/21).

Ker smo po sprejetju tega odloka, ki velja od 17. 11. 2021 do preklica, na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) prejeli številne pripombe, pobude in vprašanja, smo se odločili, da glede teh ukrepov pripravimo podrobnejša pojasnila (Covid-19 – pojasnila glede vladnih ukrepov) in jih objavimo na spletni strani ministrstva, da bi bila dosegljiva širši javnosti.
Pojasnilom smo dodali še izbor pogostih vprašanj (Covid-19 – pogosta vprašanja in odgovori), na katera so odgovorili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) in Ministrstvu za zdravje (MZ), ter koristnih spletnih povezav (Covid-19 – koristne spletne povezave) do zanesljivih informacij o covidu-19 in z njim povezanih priporočilih ter ukrepih tako v VIZ kot tudi na splošno.

Zahvaljujemo se vam za odzive pa tudi za razumevanje pri sprejemanju nujnih ukrepov in vas vabimo k spremljanju spletne strani MIZŠ.