Skoči do osrednje vsebine

Razstava sodobnega slovenskega oblikovanja začenja svojo pot promocije med predsedovanjem Slovenije Svetu EU na Dunaju

V galeriji Design Austria v Muzejski četrti na Dunaju se nocoj odpira razstava izbora sodobnega slovenskega oblikovanja z naslovom Prihodnost bivanja, ki zajema izdelke lokalnega izvora in sledi trajnostnim načelom. Razstava je prikaz slovenske ustvarjalnosti in poudarja vlogo kulturnega in kreativnega sektorja kot gonila trajnostnega razvoja. Njen poudarek je tudi na internacionalizaciji slovenskega oblikovanja, na iskanju podjetniških priložnosti in mednarodnega sodelovanja.

Razstava bo eden osrednjih mednarodnih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu Evropske Unije v drugi polovici leta, svojo pot pa začenja na Dunaju. V sodelovanju z diplomatskimi predstavništvi bodo v več različicah in velikostih razstavljeni izdelki z znakom odličnosti Made in Slovenia po vsem svetu, zaenkrat v petindvajsetih državah.

Predstavljeni izdelki in storitve združuje ustvarjalnost s poslovno vizijo. Poudarjene so zgodbe majhnih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov, zlasti lesa, in nove tehnike proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne proizvodnje. Vse to napoveduje naslov razstave Prihodnost bivanja. 

Razstava je nastala v sodelovanju med Centrom za kreativnost in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Kustosinji razstave sta Mika Cimolini in Zala Košnik.
Postavitev razstave: Kabinet 01, Grafična podoba: Studio Kruh

Več informacij:

Center za kreativnost, Made in Slovenia

Designforum

Slovenski kulturno-informacijski center, SKICA