Skoči do osrednje vsebine

19. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji na osnovi zadnje ocene epidemiološke situacije odločila, da se na seznam držav uvrsti Republika Avstrija.

Izjava vladnega govorca Jelka Kacina po seji vlade.

Vlada se je seznanila z oceno epidemiološke situacije v državah EU in schengenskega območja, ki jo je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, in dogovorom med ministrstvoma za zunanje zadeve Republike Slovenije in Republike Avstrije o pogojih prehajanja državne meje državljanov teh držav.

Vlada je odločila, da se na seznam držav, iz katerih osebe vstopajo v Republiko Slovenijo v skladu z drugim odstavkom 9. člena Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije, uvrsti Republika Avstrija. Sklep začne veljati 5. junija 2020.

Vlada se je na današnji seji seznanila s strokovno oceno Strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje o strokovni utemeljenosti omejitev iz Odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji in odločila, da se ti ukrepi oziroma omejitve še naprej uporabljajo.

Vlada je sprejela sklep, da z 8. junijem 2020 za državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve imenuje dr. Antona Olaja.