Skoči do osrednje vsebine

31. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na dopisni seji sprejela Uredbo o oblikovanju cen učbenikov ter izdala več odlokov o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka zaradi epidemije COVID-19. Dala je tudi soglasje k imenovanju Milana Kreka za direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Uredba o oblikovanju cen učbenikov

Vlada je izdala Uredbo o oblikovanju cen učbenikov in jo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Trenutno veljavna Uredba o oblikovanju cen učbenikov se izteče s 1. majem 2020. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je predlagalo vladi, da sprejme nov predlog Uredbe o oblikovanju cen učbenikov in še naprej ohranja neposredni nadzor nad cenami učbenikov za posamezen predmet oziroma strokovni modul v nekem razredu, letniku ali programu, ki so edini.

Predlog Uredbe o oblikovanju cen učbenikov je pripravljen v skladu z Načrtom uravnavanja reguliranih cen za leti 2019 in 2020.

Vlada je izdala več odlokov o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka, in sicer v prireji govejega mesa, nosilcem dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, v gozdarskem sektorju ter v proizvodnji vina.

Vlada podala soglasje k imenovanju Milana Kreka za direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Vlada je na današnji dopisi seji podala soglasje k imenovanju Milana Kreka. dr. med., spec. javnega zdravja, za direktorja javnega zdravstvenega zavoda Nacionalni inštitut za javno zdravje za mandatno obdobje štirih let.