Skoči do osrednje vsebine

11. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ter sprejela Odlok o razporejanju zdravnikov diplomantov, doktorjev dentalne medicine diplomantov, zdravnikov sekundarijev, doktorjev dentalne medicine pripravnikov, zdravnikov specializantov in doktorjev dentalne medicine specializantov.

Vlada je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Z namenom postopnega sproščanja ukrepov se poleg že obstoječih izjem v 2. členu dodajo nove izjeme, med njimi so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno - inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in servisne delavnice, osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, frizerski in kozmetični saloni, nekatere športno-rekreativne storitve, saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali. Odlok stopi v veljavo 20. aprila, nekatere od naštetih izjem pa 4. maja.

Vlada je na današnji redni seji sprejela Odlok o razporejanju zdravnikov diplomantov, doktorjev dentalne medicine diplomantov, zdravnikov sekundarijev, doktorjev dentalne medicine pripravnikov, zdravnikov specializantov in doktorjev dentalne medicine specializantov. 

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 se z odlokom določa, da se vse zdravnike in doktorje dentalne medicine, ki sicer nimajo licence, so pa vključeni v sistem zdravstva (sekundariji, pripravniki in specializanti), vključi v izvajanje ukrepov.