Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

V Oddelku za odnose z mediji skrbimo za javnost dela Vlade Republike Slovenije; obveščamo javnost in medije o delu vlade in odločitvah, ki jih ministrski zbor sprejema na svojih sejah in delovnih telesih. Pripravljamo sporočila za javnost, organiziramo izjave in novinarske konference vladnih predstavnikov. Zagotavljamo odgovore na vprašanja novinarjev in državljanov o delu vlade, ministrstev in vladnih služb.

Načrtujemo, usklajujemo in upravljamo vsebine na spletnem mestu vlade in predsednika vlade ter na vladnih družbenih omrežjih.

Zagotavljamo analitično podporo in druge strateške podlage službam za odnose z javnostmi v vladi za učinkovitejše komuniciranje v procesu sprejemanja vladnih politik.

Nudimo komunikacijsko in logistično podporo slovenskim in tujim predstavnikom medijev ob različnih dogodkih ter jim zagotavljamo ustrezne pogoje za delo. Ob večjih državnih in mednarodnih dogodkih organiziramo medijsko središče.

  • Model organiziranosti odnosov z javnostmi

    Model opredeljuje podlage za organiziranje služb za odnose z javnostmi znotraj vlade, v ministrstvih ter vladnih službah, vzpostavlja enotne strokovne standarde in opredeljuje način koordinacije med službami oziroma svetovalci za odnose z javnostmi v posameznih vladnih ustanovah z vladnim predstavnikom za odnose z javnostmi in vladnim uradom za komuniciranje ter tako vzpostavlja ustrezen način za predstavljanje vladne politike javnosti.
    Smernice in priporočila