Skoči do osrednje vsebine

V Sektorju za vladno komuniciranje usklajujemo vladne odnose z javnostmi. To zajema pripravo podlag za razvoj vladnih odnosov z javnostmi in strateško načrtovanje komunikacijske in analitične dejavnosti. Opravljamo tudi strokovna dela za Koordinacijo predstavnikov za odnose z javnostmi v ministrstvih in vladnih službah.

Vodimo komunikacijske projekte v podporo vladnim programom. Zagotavljamo strokovno-tehnično pomoč pri organiziranju in izvedbi komunikacijskih kampanj ministrstev, ko gre za najpomembnejše programske projekte ministrstev oziroma vlade. 

Vodimo odnose (komuniciranje) z domačimi in tujimi mediji, neposredno komuniciramo z državljani, pri nekaterih komunikacijskih projektih sodelujemo z nevladnimi organizacijami ter komuniciramo o skupnih projektih EU v Sloveniji.

Načrtujemo krizno komuniciranje vlade ob različnih kriznih in izrednih dogodkih, sodelujemo pri dopolnjevanju in posodabljanju državnih načrtov zaščite in reševanja ter usklajujemo aktivnosti na področju boja proti dezinformacijam na ravni vlade.

Oddelka Sektorja za vladno komuniciranje