Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za digitalno preobrazbo

Aktualno

  • Slovensko gospodarstvo se zaveda pomembnosti digitalne preobrazbe

    Vrh slovenskega gospodarstva je najosrednejši dogodek leta na področju gospodarstva, ki ima letos naslov Gradimo mostove prihodnosti. V okviru plenarnega dela so teme okroglih miz naslovile največje izzive letošnjega leta, pri čemer bodo izhajale s štirih ključnih področij strateškega razvojnega dokumenta - Horizonti prihodnosti: reindustrializacija, vloga države in finančnega sistema, povezljivost ter zeleni prehod in digitalizacija.

  • V Seulu o krepitvi sodelovanja na znanstvenem in gospodarskem področju

    Ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh je med obiskom Seula, kjer se je srečala s političnimi predstavniki, znanstveniki in predstavniki tehnoloških podjetij, poudarila, da Slovenijo zanima načrtovanje in proizvodnja polprevodnikov ter sodelovanje na znanstveno-raziskovalnem področju. Prednost naše države sta po njenih besedah strokovnjaki s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij in geografska lega v srednji Evropi.

  • Ministrica v Osaki o sporazumu o sodelovanju univerz, robotiki in strategiji pametnih mest

    Osrednje teme obiska ministrice za digitalno preobrazbo dr. Emilije Stojmenova Duh v Osaki na Japonskem so bile napoved poglobljenega sodelovanja slovenskih in japonskih univerz in raziskovalnih središč, vprašanje uporabe robotov pri oblikovanju bolj vključujoče družbe in vloga strategije pametnega mesta pri zagotavljanju digitalnega in zelenega prehoda.