Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za digitalno preobrazbo

Aktualno

  • Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe

    Danes obeležujemo svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe, ki je to leto posvečen temi Digitalne tehnologije za starejše in zdravo staranje.

  • Digitalni boni se bodo začeli unovčevati že čez mesec dni

    Vlada RS je na današnji seji sprejela uredbo na podlagi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, na podlagi katerega je vladi prepuščena določitev štirih dokumentov: vloge za priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona '22 – šolajoči v tujini, sporočila izvajalca subvencioniranega izobraževalnega programa o udeležencih, izjave o združitvi digitalnih bonov '22, izjave o unovčitvi digitalnega bona '22.

  • Mednarodni dan deklet in žensk v informacijsko komunikacijskih tehnologijah

    Vsak četrti četrtek v mesecu aprilu se obeležuje mednarodni dan žensk v informacijsko komunikacijskih tehnologijah (IKT). Letos mednarodni dan žensk v IKT praznujemo 28. aprila. Dan, ki ga je uvedla Mednarodna telekomunikacijska zveza (angleško International Telecommunication Union − ITU) in ga obeležujejo po 150 državah po vsem svetu, izpostavlja in opozarja na problematiko pomanjkanja deklet in žensk v poklicih, kjer se uporabljajo informacijsko komunikacijske tehnologije, dekleta in ženske pa spodbuja k študiju in poklicni poti v tehnološkem sektorju ter tudi širše na področju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike (angleško Science, Technology, Engineering and Mathematics − STEM).