Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za digitalno preobrazbo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • V časnikih Primorske novice in Svet24 so bile objavljene neresnične informacije o tem, da naj bi se sredstva za projekt vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti (PMIS) namenila za izvedbo ukrepa digitalni bon. V nadaljevanju objavljamo odgovore in dodatna pojasnila.

  • Do 23. januarja 2022 bo v javni obravnavi na portalu E-demokracija dostopen osnutek predloga Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, ki ga Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo predlaga med drugim tudi zaradi izjemnega povečanja potreb po digitalni vključenosti, kar narekujejo zaostrene razmere pandemije covida-19. S tem projektom Služba vlade za digitalno preobrazbo spodbuja pridobivanje in krepitev digitalnih kompetenc ter omogoča tako mladim kot starejšim dostop do sodobne računalniške opreme.

  • Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič se je danes preko avdio-video povezave sestal z evropsko komisarko za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariyo Gabriel.

Aktualno

  • Dosežki predsedovanja na področju digitalizacije

    Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je na današnji novinarski konferenci orisal dosežke in napredek slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju digitalizacije. Minister je predsedovanje označil za izjemno uspešno, predvsem na področju varnega krmarjenja na spletu.

  • Mark Boris Andrijanič: Mlade moramo naučiti, kako se varno in odgovorno obnašati na spletu

    Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je danes v oddaji Studio ob 17.00 sodeloval v razpravi na temo digitalizacije. Skupaj s sogovorniki dr. Vinkom Logajem, direktorjem Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, dr. Emilijo Stojmenovo Duh, predavateljico elektrotehnike in vodjo centra 4PDIH ter Igorjem Zorkom, direktorjem podjetja ZZI, so se med drugim dotaknili vpeljevanja računalništva in informatike v osnovne in srednje šole ter projekta Strateškega sveta za digitalno preobrazbo “digitalni bon”.

  • Minister Mark Boris Andrijanič: “Prostorska stiska ne sme biti razlog za nezmožnost razvijanja talentov.”

    Minister Mark Boris Andrijanič se je danes na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport sestal z ministrico dr. Simono Kustec, ministrom Zvonkom Černačem, pristojnim za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter vodstvom Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in rektorjem Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregorjem Majdičem.