Skoči do osrednje vsebine

glavni zdravstveni inšpektor

Mag. Edis Grcić se je rodil 1. decembra 1973 in je magister znanosti na področju Ekotehnologije. Magistriral je leta 2016 na Mednarodni podiplomski šoli Jožef Stefan na podiplomskem študijskem programu Ekotehnologija.

Na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, Univerza v Ljubljani, je vzporedno študiral na študijskem programu Zdravstvena nega, na katerem je diplomiral leta 2003; ter na študijskem programu Sanitarno inženirstvo, na katerem je diplomiral leta 2004. Po opravljenem strokovnem izpitu diplomiranega zdravstvenika je prvo zaposlitev opravljal na UKC Ljubljana. Leta 2005 je po opravljenem strokovnem izpitu diplomiranega sanitarnega inženirja poklicno pot nadaljeval na takratnem Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Celje. V obdobju zaposlitve na ZZV Celje na Oddelku za zdravstveno ekologijo in Oddelku za nalezljive bolezni je mag. Edis Grcić samostojno in v okvirju timov sodeloval pri izvedbi različnih projektov, ki so se nanašali na ugotavljanje tveganja na zdravje ljudi in s tem varovanja javnega zdravja.

Od leta 2010 do imenovanja za glavnega zdravstvenega inšpektorja Republike Slovenije je mag. Edis Grcić opravljal delo zdravstvenega inšpektorja tako, da ima dolgoletne izkušnje tako s področja vodenja kot izvajanja inšpekcijskih nadzorov.

Za glavnega zdravstvenega inšpektorja Republike Slovenije je bil imenovan 1. decembra 2022.